lampen


Hendricks Gin tafellamp,

Hendricks Gin tafellamp

De Lampatti lampen. Het is allemaal begonnen met de prachtig mooie Hendricks Gin fles. Deze zagen wij gebruikt worden als kaarsenstandaard. Er ging een lampje branden en deze hebben wij als eerste in een Hendricks Gin fles gemonteerd. In eerste instantie als hanglamp waarbij de bodem uit de fles gehaald wordt. Al doende bleek het ook een mooi alternatief te zijn om de Gin lamp als tafellamp te gaan ontwerpen.

Niet alleen de Hendricks Gin flessen zijn uitermate geschikt om lampen te maken maar eigenlijk alle Gin flessen. Denk hierbij aan Bulldog Gin, Bombay Sapphire, Copper Head Gin, Gin Mare, Looput Dry Gin, Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, Tanqueray London Dry Gin, Wint & Lila London Dry Gin en bijvoorbeeld Goodmans Gin. Een mooi voorbeeld van het toepassen van de circulaire economie. Door het upcyclen van de gebruikte materialen wordt het milieu gespaard.

 

 

 

Lampatti 912

Lampatti 912

Hierna hebben wij in samenspraak met een opdrachtgever een unieke industriële lamp ontworpen. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van robuuste steigerbuiskoppelingen van gegalvaniseerd staal in combinatie met glas.

De combinatie van het fragiele van glas en het onverwoestbare van gegalvaniseerd staal maakt de lampen uniek en een mooie aanvulling op een industrieel interieur.

De Lampatti 912 is hierdoor ontstaan. Vanzelfsprekend blijven wij doorontwikkelen om zo altijd voorop te blijven lopen met de meest verrassende ontwerpen en verlichtingsoplossingen. Speciaal op maat gemaakt.

Zeker gezien de huidige industriële trend in de horeca geeft Lampatti net dat beetje meer sfeer en uitstraling waardoor je jezelf kan onderscheiden van andere restaurants en horeca gelegenheden. De gasten zullen het als verfrissend en verrassend ervaren.

 

Lampatti 901

Lampatti 901

Ook de Lampatti 901 is ontstaan door een nauwe samenwerking met de interieurontwerper die een bestaand restaurant moest restylen.

De 901 siert zich door zijn eenvoud. Het gebruik van kooldraad lampen zorgt ervoor dat de Lampatti 901 een echte sfeerbrenger is. De industriële look zorgt voor puurheid en kracht. De gebruikte Edison lamp onderstreept dit nogmaals.

 

 

 

 

Lampatti 904 de propeller lamp

Lampatti 904, de propeller lamp

De Lampatti 904 is een ontwerp met een verwijzing naar de luchtvaart, met een beetje fantasie komt in het armatuur duidelijk een propeller naar voren. Dit wordt nog een keer versterkt door het gebruik van de langwerpige Edison lampen. Het robuuste industriële staal in combinatie met de porseleinen fittingen en de gebruikte lampen maakt de Lampatti 904 een in het oog springende plafonnière of wandlamp. Een toepassing in bijvoorbeeld een restaurant met de Lampatti 904 at random verspreid over een rauwe afgebikte bakstenen muur zal een onvergetelijke indruk in het interieur achterlaten.

 

 

 

 

 

 

De Lampatti aardappelmand hanglamp

Lampatti aardappelmand hanglamp

De Lampatti aardappelmand hanglamp is een unieke hanglamp.

Door gebruik te maken van een vintage aardappelmand die in het verleden gebruikt is bij het rooien van aardappels maakt deze lamp een uniek stuk. Lampatti is altijd op zoek naar niet voor de hand liggende basismaterialen die samen een uniek en tijdloos nieuw ontwerp vormen. Door gebruik te maken van de Edison lampen wordt het vintage gevoel extra versterkt. Door het upcyclen van de diverse materialen blijft er een kleinere footprint achter zonder hierbij in te hoeven boeten op design en karakter.

 

 

 

 

 

 

 

 

custom made industriële verlichting

custom made industriële verlichting

De Lampatti Circuit. Deze industriële lamp is naar eigen wens vorm te geven en is een unieke aanwinst voor een restaurant, bar, kroeg of gewoon thuis. De industriële look ontstaat door gebruik te maken van ruwe onbehandelde materialen, verfijnd met porseleinen fittingen en de sfeer makende Edison lichtbronnen. De mogelijkheden met de Circuit zijn nagenoeg onbeperkt. Door de flexibiliteit kan hij ook op een unieke manier een donkere hoek voorzien van een sfeervolle uitstraling. Een custom made kunstwerk voor aan de muur, of plafond. Neem vrijblijvend contact met ons op om ideeën te bespreken.

 

 

IMG_20160812_160252

Lampatti bed- of tafellamp

De Lampatti bedlamp kan natuurlijk ook als tafellamp gebruikt worden.
Ook deze lampen zijn op verzoek en in overleg gemaakt. Er is een variant
van 30 x 30 centimeter en een van 40 x 40 centimeter. Door het oude
gebruikte hout toe te passen in combinatie met het linnen snoer en de porseleinen
fitting, hebben de lampen een mooie industrieel chique uitstraling gekregen.
Fittingen, stofsnoer en hout kunnen allemaal naar wens worden gekozen.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20160615_164400

Lampatti spinlamp

De Lampatti spinlamp is ook op allerlei mogelijke manieren custom made te maken. Neem een andere kleur fitting, stofkabel of plafondkap, varieer met de lengtes van de stofkabel en de spinlamp krijgt een totaal andere uitstraling. Er zijn diverse stalen beschikbaar om een goede keuze te kunnen maken. Of er nu voor drie poten of zeven wordt gekozen, er is veel mogelijk!

Een erg leuke en frisse variant is die met verschillende kleuren stofkabel en verschillende kleuren fitting. Dit alles in combinatie met de filamentlampen maakt het een lamp die overal in het interieur toepasbaar is.